Mentale Coaching, Logopedie & CVT Zangtechniekpodiumangst plankenkoorts cursus zing zeker

In deze cursus krijg je vanuit drie verschillende invalshoeken feedback op jouw podium presentatie. CVT-zangdocent Cordula Klein Goldewijk, logopedist Hanneke Bax en GZ-psychologe Sanne Spronk geven je strategieën om je zekerder te voelen tijdens het zingen. We werken in een kleine groep van maximaal 6 mensen, dus er is veel individuele aandacht.

Zingen doe je met je lijf, je hoofd en je stem

Sanne maakt gebruik van oefeningen uit de Cognitive Gedrags Therapie. Hanneke leert je hoe je kunt omgaan met het effect van spanningen op je stem. Cordula besteed aandacht aan je zangtechniek CVT en muzikaliteit. Er wordt gepraat, gelachen en gedeeld, maar vooral: veel gezongen.

De dag begint met een aantal groepsoefeningen en theorie over hoe je zeker kunt zingen. In een individuele groepsessie van 20 minuten zing je elke keer voor de groep een song. Je krijgt elke keer een andere docent die je feedback geeft. De hele groep is intensief betrokken bij de technische workouts en gedachte-sessies. Er wordt de nadruk gelegd op respect voor elkaar en een relaxte, open sfeer. We gaan uit van je kracht: wat kan je en hoe kan je er het maximale uithalen?

Voor wie? Voor iedereen!

De cursus is voor iedereen die wel eens last heeft van zenuwen tijdens het zingen. Of je nu amateur bent of professional en of je nu pop, rock, musical, klassiek (of welke muziekstijl dan ook) zingt! Bij deze cursus leer je hoe je een stap vooruit kunt maken.
De cursus is ook aan te raden voor zangdocenten als bijscholing. Je krijgt een breed scala aan oefeningen die je gemakkelijk bij zangleerlingen kunt toepassen, zodat ook zij zelfverzekerder kunnen zingen. Bovendien train je uiteraard je eigen stem en podiumpresentatie.

Programma

Een indruk van de cursusdagen:

Dag 1: introductie: theorie, basisoefeningen 3 disciplines

Dag 2: bewustwording: theorie en oefeningen gedachtes, denkfouten.

Dag 3: zangtechniek en interpretatie.

Dag 4: (ont)spanning van de stem, adem en je lijf.

Dag 5: integratiedag richting podium: 3 disciplines samen en video opname

Optreden waarbij je de geleerde tools kunt toepassen.

Wat verwachten we van jou?

Openheid en inzet!

Bereid een of twee song voor: zorg dat je de melodie en de tekst goed kent, zodat we kunnen focussen op je performance. Er staat een piano en een gitaar, er is een geluidsinstallatie waarbij je met een karaoke versie kunt zingen (eventueel via youtube / spotify, maar liever zelf meenemen op USB). Je kunt uiteraard ook jezelf begeleiden.

Je krijgt toegang tot een syllabus, waarin je gedurende de cursus opdrachten vindt.

Wat je kunt verwachten aan het einde van de cursus:
  • Kennis van de wijze waarop je gedachtes en je emoties invloed hebben op je stem
  • Meer ervaring en tools op het gebied van zelfverzekerd zingen
  • Een grotere zelfredzaamheid op het gebied van muzikale keuzes en vocaaltechnische issues
  • Meer kennis van Complete Vocal Technique
  • Meer durven op het podium
Docenten:

Cordula Klein Goldewijk (zangcoach CVT)
Sanne Spronk (GZ-psycholoog)
Hanneke Bax (logopedist)

zingen zonder zenuwen

Zing Zeker