Cordula Klein Goldewijk
Cordula is zangeres, songwriter en geeft les bij Ken Je Stem. Na het afronden van het conservatorium in Rotterdam, heeft ze verder gestudeerd aan het Complete Vocal Institute. Ze is sinds 2011 CVT- geautoriseerd zangdocent. Ze treed meer dan 10 jaar op met coverbands in allerlei stijlen en met haar eigen muziek. Op dit moment speelt ze in de band Jackie Please en solo als Cordula.Daarnaast heeft Cordula scholing gevolgd in o.a. Level 1 en 2 van EVT en storytelling en heeft ze haar propedeuse Psychologie gehaald aan de Universiteit Nijmegen. In 2015 volgt ze een extra opleiding aan het Complete Vocal Institute te Kopenhagen.
 zing zeker hanneke bax Hanneke Bax
Hanneke is logopedist, stemdocent en zangeres. Ze werkt bij Bestemming Bereikt trainingen en logopedie met sprekers en zangers met stemproblemen. Haar bijscholing is met name gericht geweest op stem, zang en het lijf: o.a. Roy Hart Theatre, the living voice, larynxmanipulatie, EVTS level 1&2 en CVT.
Naast haar werkzaamheden als logopedist/stemtherapeut en docent, is Hanneke columnist en schrijft ze columns voor het vakblad voor logopedisten.
 zing zeker sanne spronk Sanne Spronk
Sanne is GZ- Psychologe, gedragskundige en  MDFT supervisor. Ze werkt in het dagelijks leven als GZ-psycholoog en geeft les over het toepassen van Cognitieve Gedrags Therapie. Daarnaast zingt ze met veel enthousiasme de altpartij bij Soulkoor The Brand New Bags.

 

Waarom deze cursus?

Hanneke:

” Het verbaasde me in het begin heel erg toen ik professionele zangers en zangeressen hoorde spreken over hun plankenkoorts. Van knoop in de maag tot kokhalsneigingen en van het overslaan van de stem tot het vergeten van tekst. Er is in het algemeen veel onbegrip in deze gevallen en er wordt vaak gezegd dat men zich er maar overheen moet zetten. Ik ben er van overtuigd dat er wel degelijk aan gewerkt kan worden. Het gaat echter een stapje verder dan zangtechniek. Waar komt zo’n angst vandaan? Voel je je ook zekerder wanneer je met twee benen op de grond staat? Er is geen antwoord, geen goed of fout, maar wel een bijzondere zoektocht die Sanne, Cordula en ik samen met jou en de andere cursisten aan kunnen gaan! “

Cordula:

“Zingen doe je met je lijf, je hoofd en je stem. Tijdens de lessen die ik geef valt me altijd weer op dat vertrouwen in je stem cruciaal is. Ook al heb je een hele goede techniek, zonder zelfvertrouwen en komt je niet uit de verf. Als je zeker weet dat de noot gaat lukken, dan lukt het ook. Soms kan je bewust of onbewust jezelf mentaal blokkeren en onzeker maken dan nodig. Iedereen is zijn eigen grootste criticaster. Daar wil ik aandacht aan besteden, zodat je een grote vocale stap kunt maken.

In deze cursus hopen wij je verder kunnen helpen in het voortdurende leerproces dat zingen is. Zingen doe je met ‘je hele hebben en houwen’ en ik wil met deze cursus meer bieden dan zangtechniek alleen. Techniek is belangrijk, maar ook slechts een middel om de noten te kunnen maken. Zingen is echter veel meer: je unieke, muzikale zelf uitdrukken!

Omgaan met gedachtes, afstand nemen en helpende gedachtes is wat je in de deze cursus leert. Daarnaast is je hele lichaam betrokken bij zingen. Ontspannen maar krachtig zingen en performen doe je met je geest en je lichaam.”